Maril 6NXT

Aquatec Industries is voor de tweede keer genomineerd voor de Friese Onderneming van het Jaar, hier zijn we natuurlijk hartstikke trots op!

Verkiezing Friese Onderneming nomineert 6 bedrijven

De Stichting Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar nomineert 6 bedrijven voor de 2021 editie. Verschillende gemeenten, ondernemersverenigingen, trotse familieleden en ondernemers hebben tientallen bedrijven voorgedragen. Een werkgroep heeft een eerste inventarisatie gemaakt en zij nomineren in alfabetische volgorde de volgende bedrijven:

  • Aquatec Industries uit Woudsend
  • FibreMax uit Joure
  • Future Fuels Wholesale uit Heerenveen
  • Kooi uit Drachten
  • Machandel uit Haulerwijk
  • PMF Stalen Masten uit Burgum

“Net als voorgaande jaren was de werkgroep weer onder de indruk van de diversiteit en kracht in de Friese economie. Verrassend is dat we dit jaar zelfs twee oude bekenden hebben onder de zes kandidaten. Bijzonder om te zien hoe krachtig verandering kan uitpakken, ook in een bijzondere tijd als deze. Wendbaarheid, innovatie, duurzaamheid, we hebben het in Friesland allemaal nodig om onze economie op stoom te houden. Deze prachtige ondernemingen laten zien wat mogelijk is”, aldus de voorzitter van de werkgroep, Jan van der Linden.

Halve finale Friese onderneming van het jaar

Nu zijn de genomineerden zelf aan zet om de jury te overtuigen voor een finaleplaats. De halve finale – met de zes genomineerde ondernemingen – vindt op maandag 31 mei plaats. De genomineerden presenteren zich dan aan de jury die bestaat uit ondernemer Jennifer Westers, ondernemer René de Heij, ondernemer en winnaar van vorig jaar Jan Baljeu en staat onder leiding van gedeputeerde Sander de Rouwe.

Waar wordt naar gekeken?

De jury laat zich bij haar beoordeling inspireren en leiden door het innovatieve vermogen en inventiviteit binnen bedrijven. Daarnaast door de mate waarin bedrijven offensief kansen weten te creëren en die te benutten die zich aandienen door veranderende (markt)omstandigheden. Duurzaam beleid ten aanzien van het menselijk kapitaal én de omgeving, de (financiële) resultaten en de mate waarin die inzichtelijk zijn, wegen eveneens mee.

Ondernemingen onder de loep

De jury wordt daarbij van informatie voorzien door drie scans. Een financiële scan, een scan volgens het Business Maturity Model (BMM) en de Bedrijfsscan Duurzame Inzetbaarheid (BDI). Deze laatste scan is vorig jaar toegevoegd en vertelt iets over hoe er binnen een organisatie aan de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers wordt gewerkt en welk beleid hiervoor ontwikkeld is. De BDI is ontwikkeld door TNO. De input van de scans, eigen research én de presentatie is de input waarmee de jury uit 6 genomineerden, 3 finalisten selecteert. Enkele weken later bezoekt de jury deze finalisten. De jury toetst dan alle indrukken van papier, aan de realiteit. Tot slot presenteren de finalisten zich tijdens de finale op dinsdag 7 september 2021 nogmaals aan de jury en het aanwezige publiek. Uiteindelijk leiden al deze indrukken tot 1 winnaar.

Stichting Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar

De Stichting Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar stelt zichzelf tot doel om creativiteit en vernieuwing, of te wel excellent ondernemerschap, in Fryslân te stimuleren en te waarderen. De verkiezing is daar de meest zichtbare exponent van. Daarnaast is de Stichting een platform waar bestuurlijk en ondernemend Fryslân elkaar ontmoet en spreekt. Winnaars treden toe tot de eregalerij van het Friese Ondernemerschap en worden met regelmaat uitgenodigd voor bijeenkomsten waar de organiserende Stichting bij betrokken is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *