[:nl]De NXT serie is de nieuwe generatie Maril sloepen. Het klassieke en kenmerkende  ‘kontje’ van Maril is behouden, echter de sloep is volledig in een nieuw jasje gehesen. Kijk eens naar de stoere boeg met doorgestoken kabelaring. (verkrijgbaar in naturel of zwart)

Allereerst zetten we een aantal specificaties voor u op een rij

Sloep 6NXT 7NXT
Lengte 6.40 m. 7.50 m.
Breedte 2.60 m. 2.85 m.
Doorvaarthoogte 1.10 m. 1.18 m.
Diepgang 0.70 m. 0.80 m.
Gewicht ca. 1.300 kg ca. 1.800 kg
Slaapplaatsen 2 2
Aantal pers 10 15
Motor 16 – 80 pk 27 – 110 pk
Brandstoftank 42L – 70L 55L – 100L
Elektro 5.0 KW 10 KW
Prijs (2018/06) € 38.750,- € 49.000,-

Beide sloepen zijn standaard uitgevoerd met veel kunst teak. Dit heeft een prachtige uitstraling, is in verschillende kleuren verkrijgbaar en onderhoudsarm. Instaptreden, afwerking op de motorkist, zwemplateau inclusief 6NXT of 7NXT logo en kunst teak potdeksel.

Een vast zwemplateau is de grootste verandering aan de Maril serie, tezamen met het deurtje, welke toegang biedt van en naar het zwemplateau. Geen gedoe meer met het klauteren over de leuning, natte kussens, etc.

De Maril 6NXT is standaard uitgerust met een 16 pk 2 cilinder Vetus dieselmotor en verkrijgbaar tot 80 pk 4 cilinder commonrail Yanmar turbo dieselmotor. De 7NXT is standaard uitgerust met een 27 pk 3 cilinder dieselmotor en verkrijgbaar tot 110 pk Yanmar commonrail dieselmotor, de laatstgenoemde in combinatie met 5 losse luxe Yanmar klokken op het dashboard.

Beide sloepen zijn ook verkrijgbaar als volledig elektro aangedreven boot. De 6NXT kunt u met een 5 KW elektro aandrijving uitrusten (keuze tussen een 225 Ah of een 450 Ah accupakket) en de 7NXT is verkrijgbaar met een 10 KW elektro aandrijving met een 450 Ah accupakket

De Maril sloepen zijn standaard uitgerust met een schuin aflopende buiskap, met een hoge kap voor. Voor de liefhebber is er op de 7NXT een sportkap verkrijgbaar, voor een iets sportievere uitstraling. Op de 6NXT is dit niet mogelijk.

De Maril 7NXT beschikt standaard over een afsluitbare toiletruimte in de punt. Deze ruimte is zeer ruim en volledig te ‘verbergen’ achter de kussens van de rondzit. Met openslaande deuren, LED verlichting en een luik in het plafond. Standaard is hier een Porta Potti chemisch toilet geplaatst, maar hier kunt u optioneel voor een handpomp toilet met vuilwatertank kiezen. De opbouw van deze ‘kajuit’ is naar wens aan te kleden met kunst teak.

De Maril 6NXT is optioneel verkrijgbaar met een Porta Potti chemisch toilet. Dit toilet wordt geplaatst onder de voorste bank bij de rondzit. In de rugleuning vindt u een luik welke toegang biedt tot een grote bergruimte in de punt.

Beide sloepen hebben onder de mooi afgewerkte kunst teak opstap, ruimte voor een grote koelkist. Handig weggewerkt en zeer praktisch aan boord. Bij de Maril 7NXT kunt u ook nog kiezen voor een grote koellade i.p.v. een koelkist (opening boven)

Om het comfort compleet te maken zijn beide sloepen uit te voeren met een rvs spoelbakje met kraan. In de 7NXT kunt u  hier ook nog een 1-pits Origo kooktoestel naast plaatsen. 2-pits kooktoestel is ook mogelijk, echter vervalt dan de optie voor de spoelbak. In de 7NXT kunt u ook kiezen voor een ladekast, uitgevoerd in kunst teak.

De vaareigenschappen zijn van beide sloepen zeer goed. Wendbaar, zeer stabiel en een korte draaicirkel. In de Maril 7 NXT kunt i.v.m. lengte meer gasten meenemen dan in de 6NXT. Buiten bovenstaande verschillen, is het ook vooral een kwestie van smaak.

Meer informatie Maril 6NXT

Direct naar de configurator om uw eigen droomsloep samen te stellen – Maril 6NXT

Meer informatie Maril 7NXT 

Direct naar de configurator om uw eigen droomsloep samen te stellen – Maril 7NXT

[:]